طبق گزارش رویترز، اداره کل هواپیمایی کشوری عربستان سعودی اعلام کرده که ریاض این تصمیم را «برای تکمیل کردن اقدامات لازم جهت تحکیم جایگاه عربستان به عنوان قطب جهانی متصلکننده سه قاره و جهت تقویت ارتباطات هوایی بینالمللی» اتخاذ کرده است.
از جمله مهمترین تبعات این تصمیم این است که از این پس هواپیماهای رژیم صهیونیستی اجازه خواهند داشت از آسمان عربستان سعودی برای پرواز به سمت هند و چین استفاده کنند.
گام عربستان ساعاتی بعد از آن برداشته شد که پایگاه آکسیوس گزارش داد رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه با کلیات طرحی بر سر وضعیت حقوقی دو جزیره مصری در تنگه تیران موافقت کرده است. این اقدام، مسیر را برای عادیسازی روابط میان ریاض و تلآویو هموار میکند.
پایگاه آکسیوس نوشته بود این توافق که چندین ماه مذاکرات مخفیانه بر سر آن انجام شده است یک دستاورد سیاست خارجی مهم برای دولت جو بایدن در منطقه غرب آسیا خواهد بود.
بر اساس توافق «کمپ دیوید» (میان مصر و اسرائیل)، مصر متعهد شده که تیران و صنافیر را خلع سلاح و به درخواست تلآویو مبنی بر استقرار ناظران بینالمللی تحت فرماندهی آمریکا در این جزایر موافقت کند.
به نوشته فارس، عربستان سعودی کنترل این دو جزیره را که دروازه ورود به بندرهای «العقبه» و «ایلات» هستند، در سال ۱۹۵۰ به مصر واگذار کرد. اکنون رایزنیهایی سهجانبه در جریان است تا مالکیت این این جزایر بار دیگر به عربستان سعودی بازگردد.
بیانیه عربستان
به گزارش شبکه خبری «الجزیره» قطر، اداره کل هوانوردی غیرنظامی عربستان سعودی (GACA) با انتشار بیانیه ای در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توییتر در نخستین ساعات بامداد امروز (جمعه)، اعلام کرد که حریم هوایی این کشور به روی همه شرکت های هواپیمایی که الزامات این اداره برای عبور از حریم هوایی را برآورده می کنند، باز شده است.
بنا بر آن چه در بیانیه اداره کل هوانوردی غیر نظامی عربستان آمده، این تصمیم در چارچوب اهتمام این کشور برای پایبندی به تعهدات خود بر اساس «کنوانسیون شیکاگو» در سال 1944 میلادی (معاهده هوانوردی غیرنظامی بین المللی) مبنی بر عدم تبعیض میان هواپیماهای غیرنظامی مورد استفاده در ناوبری هوایی بین المللی گرفته شده است.
این اداره در ادامه بیانیه خود تاکید کرد که حریم هوایی عربستان در راستای تکمیل تلاش های با هدف تثبیت جایگاه این کشور به عنوان یک پلتفرم جهانی که سه قاره (آسیا، اروپا و آفریقا) را به هم پیوند می دهد و همچنین برای تقویت ارتباط هوایی بین المللی، به روی همه شرکت های هواپیمایی تامین کننده الزامات اداره برای عبور از حریم هوایی گشوده شده است.
در واکنش به این تصمیم عربستان نیز، «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد که «جو بایدن»، رئیس جمهوری آمریکا از «تصمیم تاریخی رهبری عربستان برای گشودن حریم هوایی به روی همه هواپیماهای غیر نظامی بدون تبعیض» استقبال می کند.
سالیوان ضمن اعلام این که تصمیم اخیر عربستان شامل سفرهای هوایی از مبدا سرزمین های اشغالی و به مقصد آن نیز می شود، توضیح داد که این تصمیم در نتیجه دیپلماسی مداوم بایدن طی چند ماه با این کشور عرب واقع در حاشیه خلیج فارس گرفته شده است.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید ضمن تاکید بر این که تصمیم اخیر عربستان راه را برای یک «خاور میانه دارای یکپارچگی، ثبات و امنیت بیشتر» هموار می کند، خاطر نشان ساخت: این یک مسئله حیاتی برای امنیت و شکوفایی آمریکا و اسرائیل است.
به نوشته شفقنا بایدن در نخستین سفر خود به منطقه خاور میانه از زمان تصدی منصب ریاست جمهوری آمریکا، پریروز (چهارشنبه) وارد فرودگاه «بن گوریون» در حومه شهر تل آویو، مرکز رژیم صهیونیستی شد و مورد استقبال رسمی «اسحاق هرتزوگ»، رئیس و «یائیر لاپید»، نخست وزیر این رژیم قرار گرفت در حالی که قرار است امروز نیز در شهر «بیت لحم» در کرانه باختری رود اردن با «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار کند سپس در یک پرواز مستقیم از فرودگاه مذکور، راهی عربستان شود جایی که قرار است در شهر ساحلی «جده» در غرب این کشور، در یک نشست بین المللی با حضور سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس یعنی عربستان، امارات، قطر، کویت، عمان و بحرین به همراه «عبدالفتاح السیسی»، رئیس جمهوری مصر، ملک «عبدالله دوم»، پادشاه اردن و «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر عراق شرکت کند.
برنامه هاي كه ايران پنجاه سال قبل بسوي ان گام برميداشت.
هي روزگار
دشمنی بهانه ای برای پر کردن جیب